Wethouder Victor Everhardt: nieuw station een flinke stap

29 November 2016

De opening van station Utrecht Centraal is ophanden. Woensdag 30 november komen koningin Mathilde van België en koningin Máxima al een kijkje nemen. Zij worden ontvangen door de gemeente Utrecht, NS en ProRail. Wethouder Stationsgebied Victor Everhardt van de gemeente Utrecht is trots op het nieuwe station. En op de goede samenwerking.

Wat betekent Utrecht Centraal voor de stad Utrecht?
Utrecht Centraal is een belangrijk onderdeel van het hart van Utrecht. We zijn in het centrum van de stad bezig met de grootste binnenstedelijke ontwikkeling in Nederland. We vergroten en vernieuwen het centrum van onze stad waar mensen wonen, werken en uitgaan in een gezonde en groene leefomgeving. Dat is nodig omdat Utrecht snel groeit. Deze vernieuwing is in Utrecht Centraal goed te zien.

Waarom is de stationvernieuwing belangrijk voor de stad?
We zorgen – onder meer met het nieuwe Utrecht Centraal - voor betere bereikbaarheid naar, vanuit en in de stad. Het wordt voor inwoners en bezoekers steeds aantrekkelijker om het openbaar vervoer en de fiets te nemen – goed voor een gezonde leefstijl in de stad. Daar dragen de grootste fietsenstalling van de wereld - die we naast het station bouwen - en de nieuwe tramlijn naar De Uithof ook aan bij. En we zorgen voor betere verbindingen in de stad, bijvoorbeeld met de mooie passage langs het station en met de nieuwe Moreelsebrug.

Waar bent u trots op?
Ik ben trots op wat we samen met alle partners hebben neergezet. Na 5 jaar verbouwen door ProRail, gemeente en NS geven we een vernieuwd en vergroot station terug aan de reizigers en de bewoners van de stad. En we zijn er nog niet. We blijven samenwerken om trein, tram, bus en fiets onder één dak in het hart van de stad te herbergen. Met de oplevering van Utrecht Centraal komt dit eindresultaat een flinke stap dichterbij!

#opUtrechtCentraal