De 7 reuzen komen naar Utrecht

17 Mei 2017

Nu moet je nog naar het sprookjesbos om reuzen te zien, maar vanaf maandag 22 mei zijn ze gewoon in Utrecht. Met z'n zevenen.

Er was eens...een stad, die stad was de mooiste van het land. Zoals haar was er maar één. En als ze niet de mooiste was dan was ze in ieder geval de slimste of anders wel de gezondste: iedereen fietste er naarstig in het rond, van hot naar her, van kamer naar villa, over het kanaal en over de gracht. En naar het station. 

Fietsen naar het station, dat was wel het leukste. Want vanaf dat station kon je overal heen, om te kijken hoe het in andere steden was. Maar hoe verder je ging des te langer was de terugweg. Er waren steden met trollen, en grappen en grollen, met nimfen en prinsessen en water en bomen en pleinen en soms ook met grachten. Maar die grachten hadden dan weer geen werven. En die pleinen heetten er nooit Ledig Erf. De meisjes waren er lang niet zo leuk en de jongens, ach de jongens. Als je de trein nam en ergens anders uitstapte dan in de mooiste stad van het land..

Die stad, die mooie stad, met die leuke meisjes, die guitige jongens, had alles. Bijna alles. Er ontbraken nog 7 reuzen. Er was eens...

Stationsplein, plein met dak
Tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne komt een plein, het Stationsplein, met eronder de grootste fietsenstalling ter wereld. Boven het plein komt een hoog dak, mocht het regenen, kun je droog oversteken. 

Het dak rust straks op zeven witte reuzen. Maandagavond 22 mei komen de eerste drie reuzen aan in Utrecht. Dezelfde avond en nacht worden ze meteen rechtop gezet. De reuzen zijn ruim 22 meter lang, wegen bijna 15.000 kilo per stuk, worden geleverd in 'papyruswit'  en zijn gemaakte in het mooie Broekland. (na Deventer linksaf en dan nog een stukje rechtdoor).

Drie van de zeven
Drie van de reuzen gaan dwars door de nieuwe stalling heen: je ziet ze in de fietsenstalling. Op het plein komt glas rondom deze reuzen. Je kunt er doorheen kijken, de stalling in, en in de stalling zorgt dit voor daglicht.

Dit jaar open
Dinsdagavond 23 mei komen er nog 3 reuzen, en nummer 7 volgt iets later. Het eerste deel van de fietsenstalling opent later dit jaar.