Summer in the city: ijsthee, lekker fietsen, parade, parkeren, prosecco én verkeershinder

5 Juli 2017

Midden in de zomer zijn veel mensen met vakantie, nemen minder mensen de auto, stappen meer mensen op de fiets en is het (dus) een goed moment om juist dan aan, en boven, de weg te werken.

In juli en augustus wordt er in het Stationsgebied doorgewerkt: aan het spoor, aan Hoog Catharijne, aan de tramlijn en aan de weg. Dat levert hinder op, met name voor autoverkeer zal het even wennen worden, maar wel voor minder mensen dan wanneer dat in september was gepland. Er zijn andere routes en sommige routes zijn tijdelijk afgesloten.

De Catharijnesingel bij Hoog Catharijne is bijvoorbeeld van 6 juli tot en met 21 augustus afgesloten voor doorgaand autoverkeer zodat de oude traverse van Hoog Catharijne veilig gesloopt kan worden.

1. Verplaatsing afsluiting (knip) Croeselaan tussen Westplein en Van Zijstweg
Met de herinrichting van het Jaarbeursplein wordt de afsluiting voor autoverkeer op de Croeselaan, tussen Van Zijstweg en Westplein, verplaatst. Er is geen doorgaande verbinding meer voor autoverkeer. Veemarktplein en P3 van de Jaarbeurs zijn vanaf dan alleen via de Van Zijstweg te bereiken. De doorgaande route voor voetgangers en fietsers blijft.
Wanneer? Vanaf maandag 17 juli
Meer info Op deze pagina

2. Verkeershinder Daalsetunnel
Vanwege werkzaamheden van Prorail is er tijdelijk één rijstrook voor autoverkeer beschikbaar in plaats van twee.
Wanneer?  Van vrijdag 7 juli 22.00 uur tot donderdag 13 juli 10.00 uur
Meer info Op de website van ProRail

3. Om-en-om regeling Catharijnesingel bij Vredenburgknoop
Vanwege werkzaamheden aan de Vredenburgknoop is er twee nachten een om en om regeling voor autoverkeer op de Catharijnesingel.
Wanneer? maandag 10 en dinsdag 11 juli van 20.00 uur – 06.00 uur.

4. Afsluiting Catharijnesingel voor autoverkeer
De oude traverse van Hoog Catharijne wordt gesloopt. Om het deel boven de weg veilig te kunnen slopen wordt de Catharijnesingel afgesloten.

Omleidingsroutes
De Catharijnesingel is van donderdag 6 juli tot en met maandag 21 augustus voor (doorgaand) autoverkeer afgesloten. De parkeergarages van Hoog Catharijne blijven open, maar zijn slechts vanuit één richting bereikbaar. Fietsers en voetgangers worden ter plaatse om de werkzaamheden heen geleid. Fietsers door de Stationdwarsstraat-Westerstraat en voetgangers lopen met een boog om de werkzaamheden heen. Er zijn ter plekke verkeersregelaars aanwezig.
Wanneer? Van donderdag 6 juli t/m maandag 21 augustus
Meer info In deze pdf

5. Omleidingsroute reizigers Jaarbeursplein
Vanwege werkzaamheden voor de Uithoflijn is de doorgang naar het station aan de stationskant van de tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Fietsers en voetgangers rijden en lopen via de oversteek aan de Croeselaankant van de tramhalte.
Wanneer? Van maandag 17 juli tot en met vrijdag 28 juli
Meer info: Op deze pagina