I'm blue da ba dee da ba daa: golfkarren in Stationsgebied

11 Juli 2017

Yo listen up here's a story
About a little guy that lives in a blue world
And all day and all night and everything he sees is just blue
Like him inside and outside
Blue his house with a blue little window
And a blue golfkar
And everything is blue for him
And himself and everybody around
'Cause he ain't got nobody to listen

Blauwe golfkarren met bouwvakkers in het Stationsgebied. Geinig om te zien, wat minder vieze lucht in de binnenstad en minder overlast voor voetgangers en fietsers.

Werknemers van aannemer D. van der Steen parkeren sinds kort hun auto bij een depot aan de Catharijnesingel en stappen vervolgens over in een van vier elektrische golfkarren. Per golfkar zoeven ze naar een van de bouwprojecten waar de aannemer aan meewerkt.

Op bouwterreinen is niet altijd genoeg parkeerplaats voor de werkbussen: ze werden wel eens geparkeerd in voetgangersgebieden of op fietspaden en dat gaf overlast. Met de golfkarren is dat probleem voorbij en bovendien is er op deze wat meer schone lucht in het Stationsgebied , want ze zijn elektrisch.

Omdat er in de golfkarren geen plek is voor groot gereedschap, heeft de aannemer afsluitbare containers op de werkterreinen geplaatst. Klein gereedschap kan nog wel mee, in het bakje achterop. In de vier karren is meestal plaats genoeg om alle werknemers mee te vervoeren. Van der Steen werkt met maximaal 20 mensen in het Stationsgebied, dus meestal past het wel. En wanneer ze met meer dan 16 zijn, bijvoorbeeld als de asfaltploeg aan de slag gaat, dan wordt er gewoon een paar keer heen en weer gereden.