Summer in the city: Jaarbeursplein 2.0

13 Juli 2017

Deze zomer zijn er tijdelijk andere routes voor fietsers, voetgangers en trampassagiers rondom de tramhalte Jaarbeursplein. Ook verandert de route naar P3 van de Jaarbeurs. Vanaf maandag 17 juli.

Om ervoor te zorgen dat straks de trams van de remise in Nieuwegein naar de Uithoflijn kunnen rijden, wordt er nieuw spoor aangelegd bij het Jaarbeursplein. Het nieuwe stuk ligt tussen de huidige tramhalte Jaarbeursplein en het bus- en tramviaduct over de Van Sijpesteijnkade. Vanwege werkzaamheden voor de Uithoflijn is de doorgang naar het station aan de stationskant van de tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Fietsers en voetgangers rijden en lopen via de oversteek aan de Croeselaankant van de tramhalte.

Omleidingsroute voor voetgangers en fietsers 
Van maandag 17 juli tot en met vrijdag 28 juli, wordt het spoor aangelegd. Dit gebeurt overdag, op werkdagen. Tramhalte Jaarbeursplein blijft tijdens het werk in gebruik. Voor de werkzaamheden is de doorgang naar het station aan de stationskant van de tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Fietsers en voetgangers rijden en lopen tijdelijk via de oversteek aan de Croeselaankant van de tramhalte.

Kiss & Ride plekken vanaf Graadt van Roggenweg
Vanaf de Graadt van Roggenweg, via het Westplein en het NH Hotel, dan tussen het NH hotel en Sijpesteijngebouw naar de Kiss & Ride. De route naar de Kiss & Ride staat vanaf maandag 17 juli ook duidelijk met bebording weergeven.

Naar De Jaarbeurs P3 via Van Zijstweg
Met de herinrichting van het Jaarbeursplein wordt de afsluiting voor autoverkeer op de Croeselaan, tussen Van Zijstweg en Westplein, verplaatst. Er is geen doorgaande verbinding meer voor autoverkeer. Veemarktplein en P3 van de Jaarbeurs zijn vanaf dan alleen via de Van Zijstweg te bereiken. De doorgaande route voor voetgangers en fietsers blijft. De plattegrond vind je onder deze doorklik.

Vanaf maandag 17 juli, meer info op deze pagina

Er zijn meer werkzaamheden deze zomer: ze staan allemaal op een rijtje in dit bericht.