Werkzaamheden bij tramhalte Jaarbeursplein

20 November 2017

Om ervoor te zorgen dat straks de trams van de remise in Nieuwegein naar de Uithoflijn kunnen rijden, wordt er vers spoor aangelegd bij het Jaarbeursplein. Het nieuwe stuk ligt tussen de huidige tramhalte Jaarbeursplein en het bus- en tramviaduct over de Van Sijpesteijnkade.

Omleidingsroute voor voetgangers en fietsers
In het weekend van zaterdag 25 november, 01:00 uur, tot maandag 27 november 05:00 uur wordt het spoor aangelegd. Voor de werkzaamheden is de doorgang naar het station aan de stationskant van de tramhalte Jaarbeursplein afgesloten. Fietsers en voetgangers rijden en lopen tijdelijk via de oversteek aan de Croeselaankant van de tramhalte.

Tramhalte Jaarbeursplein buiten gebruik
Tramhalte Jaarbeursplein is tijdens het werk buiten gebruik. Vervangend vervoer vertrekt vanaf bushalte G6, naast de tramhalte. De werkzaamheden vinden dit weekend plaats omdat er dan ook een buitendienststelling van de tramlijn naar IJsselsteijn/Nieuwegein is voor werkzaamheden aan het 5 mei-plein: er rijden dan geen trams tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en Nieuwegein Zuilenstein.