Reuzendak komt er aan: Stationspassage tijdelijk afgesloten

23 November 2017

Naast en boven Utrecht Centraal, aan de kant van Hoog Catharijne, wordt momenteel volop gewerkt. Naast het station komt het reuzendak boven het nieuwe Stationsplein. Alle dakelementen zijn naar boven gehesen en bevestigd: het grote steigerwoud boven en naast de stationspassage kan nu weer worden afgebroken. Om dat veilig te kunnen doen wordt de Stationspassage vanaf maandag 27 november voor een aantal weken afgesloten. De verwachting is dat je voor kerst weer van de Stationspassage gebruik kunt maken. De winkels op de stationspassage blijven gedurende de hele periode gewoon open en bereikbaar.

Poortjes
Wie de stationshal wil oversteken zonder in en uit te checken kan gebruik maken van een tijdelijke stationspassage. NS zet aan beide kanten van de stationshal twee poorten open die je hiervoor kan gebruiken. Met borden wordt aangegeven welke poorten dat zijn.

• Komend vanuit het centrum de 2 meest rechtse poortjes
• Komend vanaf het Jaarbeursplein de 2 meest linkse poortjes
• Op de middeningang thv spoor 15 is ook een poortje open 

Reuzendak
Donderdag 16 november is het laatste nog missende element van het reuzendak boven het Stationsplein gemonteerd. De eerste puzzelstukken kwamen op 21 juni naar Utrecht en de laatste is nu boven.

Nu alle staal boven is, en ook al rust op de 7 reuzen, wordt verder gewerkt aan de installaties en het aanbrengen van de luchtkussens. In december zul je het steigerwoud beetje bij beetje zien verdwijnen.

Begin volgend jaar wandel je onder het nieuwe dak door over het Stationsplein.