Smakkelaarsveld: chaos. Maar doe je ogen even dicht

19 December 2017

Nu is het Smakkelaarsveld een rommelige chaos die pijn doet aan je ogen. Doe die ogen even dicht en geef je verbeelding de ruimte. Die chaos van nu, moet veranderen in een plek met groen, water en bebouwing. Een aantrekkelijke plek met een eigen gezicht, een plek met ruimte, rust én gezelligheid.

Drie marktpartijen zijn op dit moment aan het tekenen aan een nieuw Smakkelaarsveld. Ze hebben een leidraad meegekregen die gaat over de identiteit van deze plek. Daar wordt hun plan onder andere op beoordeeld. En de lat ligt hoog: de partijen moeten met een plan komen dat van het Smakkelaarsveld een plek maakt om van te houden. Lees de samenvatting van de leidraad hier. Hier lees je de uitgebreide versie.

De inhoud van leidraad is bepaald door Utrechters. In september was iedereen daarvoor uitgenodigd en misschien heb je toen wel een bakkie koffie met ons gedronken in de tent op het Smakkelaarsveld. Mensen uit de stad, omgeving, passanten, de gemeenteraad én ambtenaren hebben gezamenlijk bepaald wat de identiteit van het toekomstig Smakkelaarsveld moet worden. Niet wat we daar willen, maar waarom we daar straks willen zijn: dat hebben we samen opgeschreven. In de zomer wordt bekend welk plan gewonnen heeft. In 2022 sta je er en kan je zien dat het een plek is om van te houden.

Meer lezen kan in de memo met begeleidende stukken die wethouder Everhardt aan de gemeenteraad heeft gestuurd.