4 januari: nieuw jaar, nieuwe route Utrecht Centraal > Moreelsebrug

22 December 2017

Je weet nooit wie je tegenkomt op de nieuwe wandelroute. Die sexy bankier die van de vertraagde intercity uit Leiden een sprintje trekt naar z’n meeting van 13.00u, die timide ambtenaar met d’r mooie ogen die een lunchwandeling maakt, die grappige gozer onderweg naar z’n eerste stagedag: met de 107 naar Montfoort. Vanaf donderdag 4 januari wandel je ze hier allemaal tegemoet.

Nieuw jaar, nieuwe route
Op donderdag 4 januari 2018 om 09.30 uur opent wethouder Victor Everhardt de nieuwe looproute tussen Utrecht Centraal en de Moreelsebrug. Onder deze nieuwe wandelroute wordt nog verder gebouwd aan de Knoopstalling, met plek voor 3000 fietsen. Deze nieuwe stalling opent eind maart. 

Forum
De route is onderdeel van het Forum. In een later stadium wordt dit voetgangersgebied verder doorgetrokken langs het Stadskantoor en het WTC naar de Van Sijpesteijnkade, waar voetgangers met trappen weer naar beneden kunnen lopen. Het gebied geeft voetgangers gemakkelijk toegang tot de stationshal, het Stadskantoor en andere aanliggende kantoren.