Smakkelaarsveld: CU in september

19 Juni 2018

Op het Smakkelaarsveld komt wonen, groen en water samen. Hoe dat eruit gaat zien wordt eind deze zomer bekend. Drie partijen waren in de race om een plan te maken om deze verloren plek om te vormen tot een plek om van te houden.

Er is nu een voorlopige winnaar geselecteerd met het beste plan voor het Smakkelaarsveld, en dat is (roffel roffel): Lingotto Ontwikkeling BV, samen met Arup (ingenieurs- en adviesbureau), Studioninedots (architect), ZUS (landschapsarchitect), en VKZ (financieel adviesbureau).

Nu deze keus is gemaakt wordt er doorgewerkt aan het opstellen van het contract tussen de gemeente en Lingotto. Wanneer dat contract getekend is, wordt het plan bekend gemaakt. De verwachting is dat dat in september is.

CU in september
In september wordt de uitkomst op het Smakkelaarsveld gepresenteerd: dan zijn er ook meer details én plaatjes.

3 partijen
Op het Smakkelaarsveld komt wonen, groen en water: de Leidse Rijn wordt er doorgetrokken. Het afgelopen half jaar hebben drie partijen in concurrentie een plan gemaakt voor deze complexe plek. Met de mensen uit de stad, de directe omgeving, raadsleden en ambtenaren, is eerder al de identiteit voor deze plek opgehaald, de basis van de plannen van deze drie partijen. De verwachting is dat in 2019 de eerste schop de grond in gaat. In 2022 is het Smakkelaarsveld klaar en een plek om van te houden.