Meneer van den Boom plant een boom

8 November 2019

Het lijkt te mooi om waar te zijn. Maar op 8 november plantte Marc van den Boom van aannemer Bouw21 de eerste boom op Het Platform. Dit deed hij samen met Arjen Zaal, een van de architecten van VenhoevenCS. Dat platform is trouwens helemaal niet plat. Het heeft een heel andere ‘form’ want het is een gebouw.

Aan de Moreelsehoek staat Het Platform. Een gebouw met 201 woningen en 4.000 m2 ruimte om te sporten en te relaxen.

Parkjes in de lucht

Tot en met de 11e verdieping hangen balkonbakken met verschillende planten maar op de 1e, 3e, 6e en 8e verdieping vind je ook daktuinen. Een gedeelte daarvan is open voor iedereen.

Dierenleven
Zoveel planten en dieren zijn niet alleen leuk om naar te kijken en in te relaxen, ze zijn ook goed voor het dierenleven. De daktuinen zijn namelijk een mooie tussenstop in het 'kale centrum' tussen de groenere delen in de stad.

Bomen en planten

Er komen beverbomen en Tibetaanse sierkersen, Zevenzonenbomen en vingerplanten, siergrassen en klimop. En dat is slechts een greep uit de vele groensoorten die straks groeien en bloeien. De planten en bomen komen van BTL groep en de daktuinen zijn ontworpen door Landlab in samenwerking met VenhoevenCS.

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar welke bomen en planten er op Het Platform komen, hieronder een fotoimpressie.