Bouw fase 1 Smakkelaarspark gestart

8 Juni 2020

Aanstaande woensdag gaat de eerste paal symbolisch de grond in. Maar het voorbereidende werk op het Smakkelaarsveld is al in volle gang. Nu wordt er hard gewerkt aan de overkluizing… Juist, wij wisten ook niet wat dat was. Na uitgebreide uitleg dachten we bij onszelf: “noem het gewoon een tunneltje!”

Als volkomen ontechnische wonderen komen we tot de volgende uitleg. Een overkluizing is een tunnel in de vorm van een rij nietjes. Die komt er om de tram veilig door, langs of onder de bouw te laten rijden. De rails blijven zo (bouw-)puin vrij.

Voordat de tunnel wordt gemaakt moet eerst de basis worden gelegd voor de 3 gebouwen die erboven komen. Daarvoor zijn er afgelopen weekend al 51 heipalen de grond in gegaan. Dat was onmogelijk zonder geluid dus veel mensen in de omgeving hebben er helaas flink overlast van gehad.

Het Smakkelaarsveld wordt straks Smakkelaarspark. Een rustpuntje met groen en water in ons drukke centrum. Maar dat is straks. Nu moeten we nog even doorbijten/-heien… www.smakkelaarspark.nl