Afsluiting fietspad Smakkelaarshoek en Sijpesteijntunnel

8 April 2021

Op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 april werken we aan het fietspad bij de Smakkelaarshoek en -kade. De ingang van de Stationspleinstalling aan de Smakkelaarshoek is dan drie dagen dicht. Fietsers kunnen via de ingang aan de Moreelsehoek de stalling in en uit.

Daarna werken we vanaf maandag 19 april tot en met woensdag 12 mei aan het riool en fietspad bij de Smakkelaarshoek tot aan de Sijpesteijntunnel. De tunnel is in deze periode dicht voor fietsers. Zij kunnen omrijden via de Leidseveertunnel of de Daalsetunnel.

Werkzaamheden Smakkelaarshoek en -kade

Op maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 april werken we aan het fietspad bij de Smakkelaarshoek en -kade.

Bij de Smakkelaarshoek hebben we afgelopen tijd aan het riool gewerkt; waardoor we nu aan het fietspad gaan werken. We frezen de huidige laag eruit en brengen een nieuwe rode deklaag aan. Ook asfalteren we die dagen het fietspad op de Smakkelaarskade.

Vanaf donderdag 15 april is de Stationspleinstalling weer bereikbaar via de Smakkelaarshoek. Op de Smakkelaarskade werken we nog een week door aan het nieuwe fietspad; dat is op donderdag 22 april klaar.

Smakkelaarshoek tot aan Sijpesteijntunnel

Van maandag 19 april tot en met woensdag 12 mei werken we op het stuk tussen de Smakkelaarshoek tot aan het begin van de Sijpesteijntunnel aan het riool en leggen we het fietspad aan. En goed nieuws voor de fietsers: het heuveltje wordt iets minder steil.

Fietsers kunnen het werkvak niet passeren. Vandaar dat de Sijpesteijntunnel tijdelijk dicht is voor fietsers.

Bereikbaarheid Smakkelaarshoek en -kade

  • Van maandag 12 t/m woensdag 14 april is de ingang van de Stationspleinstalling aan de Smakkelaarshoek dicht. Fietsers kunnen de in- en uitgang van de stalling aan de Moreelsehoek gebruiken.
  • Fietsers vanuit Utrecht West richting de binnenstad en andersom worden om het werkvak heen geleid.
  • Voetgangers worden om het werkvak heen geleid.

Smakkelaarshoek tot aan Sijpesteijntunnel

  • Van maandag 19 april tot en met woensdag 12 mei is de Sijpesteijntunnel afgesloten voor fietsers. Er worden omleidingsroutes aangegeven via de Leidseveertunnel en de Daalsetunnel.
  • Voetgangers kunnen gewoon gebruik maken van de tunnel.

Hinder voor de omgeving

De aannemer werkt op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur. De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. Ervaar je overlast of heb je vragen of tips? Laat het ons weten via utrecht.slimmelden.nl.