Nieuws

Werk singel gaat maar door

7 Juli 2020

We knappen hier bijna van de blije zenuwen en opgewonden verwachting over de opening van de singel. Die is op 12 september en daarom delen we elk snippertje nieuws met jullie. :-)

Het werk onder de Stadskamer gaat maar door. Onze noeste werkers komen er van alles tegen. Delen van de oude kademuren, oude funderingspalen en bouwstaal. Zelfs nog de fundering van een bouwkraan die er ooit heeft gestaan. Dan denk jij: daar gaan ze vast iets moois mee doen? Nou, nee.

Het meeste dat vrijkomt is beton en staal. Dat voeren we allemaal af. De delen komen niet uit de grond als één stuk. We moeten ze klein maken om handelbaar te zijn. Op het terrein staan een aantal containers waar de verschillende materialen in terecht komen. Later wordt alles afgevoerd.

O, voor wie niet weet wat de ‘Stadskamer’ is… dat is de ruimte onder Hoog Catharijne op de plek waar de singel gaat stromen. Je weet wel, waar je door het glas naar beneden kunt kijken.

Lees meer »

Wonen en werken tussen de bloemetjes en bijtjes

25 Juni 2020

De bloemetjes groeien en de bijtjes zoemen rond! Het hagelwitte Platform is een paradijs voor heel veel insecten en vogels, maar óók voor de bewoners die er zijn ingetrokken.

De grote opening ging door de coronacrisis niet door, maar een kijkje in de keuken van de totstandkoming van dit gebouw willen we jullie niet onthouden:

Lees meer »

Geen hekken meer bij de Klomp├ębrug

22 Juni 2020

De wondere wereld van Wonderwoods

19 Juni 2020