Markt Mozaïek

Kunstwerk Markt Mozaïek

Kunstenaar Jennifer Tee (Nederland, 1973)

Materiaal mozaïek van diverse soorten natuursteen en granietsoorten

Jennifer Tee (NL, 1973) is een veelzijdig kunstenaar die zich op verschillende manieren uitdrukt in haar installaties, sculpturen, collages en performances. Ze onderzoekt binnen haar werk de veranderlijkheid en complexiteit van het bestaan waarin culturen voortdurend in elkaar overlopen. Daarbij probeert zij uitdrukkingsvormen te vinden voor "een mooiere en meer bezielde wereld".

Zij exposeert momenteel in Camden Arts Centre en Kunstraum in Londen en eerder in o.a. Sao Paulo, Shangai, Dublin, Birmingham en in Nederland in het Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Cobra Museum. In de openbare ruimte maakt zij onder andere een groot werk voor de nieuwe NoordZuidlijn in Amsterdam.

De lange geschiedenis van het Vredenburg als marktplein is voor haar een interessant gegeven. Daarnaast wil zij verwijzen naar de Romeinse geschiedenis waar de stad Utrecht ook haar naam aan te danken heeft. De Romeinen staan bekend om hun prachtig ingelegde mozaïekvloeren met dagelijkse taferelen van bloemen, groenten en vissen. Zij wil de ‘huiskamersfeer’ en de drukke marktdagen samenbrengen in een allesomvattend werk in de vorm van een natuurstenen vloer van ingelegde mozaïeken, net zoals een vloertapijt in een huiskamer met prachtige motieven. De voorstelling bestaat uit zeer herkenbare beelden van de markt zoals een vis, een stuk kaas, een prei, olijven, een broodje en een ei. Ze wil vooral door middel van perspectief en eenvoudige vormen ervoor zorgen dat de figuren goed herkenbaar zijn. De mozaïekvloer is een stilleven van de markt en geeft het plein een warme huiskameruitstraling door het kleurrijke tapijt.

Stemmen kon tot en met zondag 18 juni via deze website. 1 stem per werkend e-mail adres. De stemming is nu afgesloten: en gewonnen door Jennifer Tee.

Meer lezen over de andere 4 kunstwerken, kan via deze pagina.

Voor meer info over Jennifer, kijk op haar website.