Jaarbeurshallen- en terrein

Projectomschrijving

Status project

in voorbereiding

Geplande bouw

vanaf 2023


Masterplan Nieuwe Jaarbeurs

Jaarbeurs heeft dinsdag 3 december 2019 haar Masterplan Nieuwe Jaarbeurs gepresenteerd. Dit Masterplan bestaat op hoofdlijnen uit de volgende onderdelen: vernieuwing van Jaarbeurshallen, herontwikkeling van de parkeerterreinen tot een stedelijk woongebied en gebouwde parkeervoorzieningen én het realiseren van een dakpark.

De gemeente gaat onderzoeken of en hoe Jaarbeurs haar plannen kan realiseren. De volgende stap is dat gemeente Utrecht in samenwerking met Jaarbeurs een omgevingsvisie voor dit deelgebied maakt. Dit gebeurt samen met de stad via een participatietraject. Wilt u met ons meepraten, abonneer u dan op de nieuwsbrief. Wij nodigen u graag uit zodra er bijeenkomsten worden georganiseerd.

Bijeenkomst 21 januari 2020

Meer weten over de plannen? Jaarbeurs nodigt alle geïnteresseerden uit voor een informatieavond op dinsdag 21 januari 2020. Medewerkers van Jaarbeurs, architectenbureau MVRDV en de gemeente lichten de plannen toe en zullen vragen beantwoorden. Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom in het Beatrixgebouw op het Jaarbeursplein. De informatieavond gaat om 19:30 uur van start en duurt tot ca. 20:30 uur. Aanmelden is niet nodig

Meer informatie over de plannen vindt u op op de website van de Nieuwe Jaarbeurs.

Onderdeel van het Beurskwartier

Utrecht krijgt vanaf 2023 een nieuw stadsdeel, gelegen tussen Croeselaan, van Zijstweg, Overste Den Oudenlaan en Graadt van Roggenweg: het Beurskwartier. Dit wordt een eigentijdse aanvulling op het historische centrum. Het Beurskwartier wordt een centrumgebied voor iedereen om te gaan wonen, werken en ontspannen.

Het Beurskwartier bestaat uit verschillende delen. Meer informatie over het gedeelte tussen de Croeselaan en Jaarbeurshallen vindt u op utrecht.nl/beurskwartier. Voor de Jaarbeurshallen, het gedeelte ten noorden van de Jaarbeurshallen (richting Graadt van Roggenweg) en het gedeelte ten westen van de Jaarbeurshallen (parkeerterrein richting Overste Den Oudenlaan) heeft Jaarbeurs een Masterplan ontwikkeld.

Blijf op de hoogte met de nieuwsbrief Beurskwartier

Aanmelden gaat simpel via de aanmeldknop.

Werkzaamheden

Nog niet gestart.