Actueel

Knielen op een bed van violen

13 November


Slenterend over het Stationsplein hoor je de strijkers aanzwellen. Vioolmuziek vermengt zich met het zachte ruisen van bomen. In verwondering kijk je om en je ziet ze vrolijk aan je voeten. Dapper aan de wortels van de stam… Je buigt je hoofd en knielt neer op een bed van violen.

Lees meer »

Meneer van den Boom plant een boom

8 November


Het lijkt te mooi om waar te zijn. Maar op 8 november plantte Marc van den Boom van aannemer Bouw21 de eerste boom op Het Platform. Dit deed hij samen met Arjen Zaal, een van de architecten van VenhoevenCS. Dat platform is trouwens helemaal niet plat. Het heeft een heel andere ‘form’ want het is een gebouw.

Lees meer »

Rondwandeling Stationsgebied - zaterdag 2 november

1 November


Iedere eerste zaterdag van de maand kan het. Dus nu op 2 november. Dan kun je met een gids door het Stationsgebied Utrecht wandelen. Dé mogelijkheid om te horen én zien wat er precies gebeurt op straat, rond het station, het Jaarbeursplein, de singel en Hoog Catharijne.

Wandel je mee?

Lees meer »

Ingang Stationspleinstalling tijdelijk dicht

17 Oktober


De vloer is lava, of nee ehhh… de vloer is asfalt!!!

Gloeiend heet wordt het, het fietspad voor de ingang van de Stationspleinstalling. In de avond en nacht van maandag 21 op dinsdag 22 oktober brengen we daar de definitieve laag asfalt op aan.

Om smeltende banden en smeulende zolen te voorkomen sluiten we daarom de ingang van de stalling aan de kant van het Smakkelaarsveld tijdelijk af. Dat gebeurt van 20.00 uur ‘s avonds tot 5.00 uur ‘s ochtends. De uitgang is gewoon open want daar is geen b(r)andgevaar.

Lees meer »

Giechelend gras

16 Oktober


Pinnen van 20 cm die gaatjes prikken in het gras op het Jaarbeursplein. Je hóórt het gras bijna giechelen. Niet omdat het kietelt maar omdat het letterlijk is opgelucht.

Die gaatjes zorgen ervoor dat er zuurstof bij de wortels komt. Dat is goed voor de groei. Én dat regenwater sneller in de grond zakt. Zo komen er geen plassen op het grasveld te staan.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief