Actueel

Vlinderen in de parkeergarage

8 Juli


In de nacht van 7 op 8 juli zag je tot 2.30 uur vlinderen in de toekomstige parkeergarage van Central Park. Geen mooie gekleurde fladderaars want die heten vlinders maar een soort schuurmachines.

De gloednieuwe betonvloer werd aan één stuk door glad geschuurd. Direct daarvoor was 1,3 miljoen liter beton gestort.

Die enorme hoeveelheid pompten we uit de betonwagen, door een arm naar de plek van het storten. De betonstortmensen noemen die arm trouwens geen ‘arm’ maar een ‘giek’. Hij moest een afstand van maar liefst 61 meter overbruggen.

Lees meer »

Werk singel gaat maar door

7 Juli


We knappen hier bijna van de blije zenuwen en opgewonden verwachting over de opening van de singel. Die is op 12 september en daarom delen we elk snippertje nieuws met jullie. :-)

Het werk onder de Stadskamer gaat maar door. Onze noeste werkers komen er van alles tegen. Delen van de oude kademuren, oude funderingspalen en bouwstaal. Zelfs nog de fundering van een bouwkraan die er ooit heeft gestaan. Dan denk jij: daar gaan ze vast iets moois mee doen? Nou, nee.

Het meeste dat vrijkomt is beton en staal. Dat voeren we allemaal af. De delen komen niet uit de grond als één stuk. We moeten ze klein maken om handelbaar te zijn. Op het terrein staan een aantal containers waar de verschillende materialen in terecht komen. Later wordt alles afgevoerd.

O, voor wie niet weet wat de ‘Stadskamer’ is… dat is de ruimte onder Hoog Catharijne op de plek waar de singel gaat stromen. Je weet wel, waar je door het glas naar beneden kunt kijken.

Lees meer »

Wonen en werken tussen de bloemetjes en bijtjes

25 Juni


De bloemetjes groeien en de bijtjes zoemen rond! Het hagelwitte Platform is een paradijs voor heel veel insecten en vogels, maar óók voor de bewoners die er zijn ingetrokken.

De grote opening ging door de coronacrisis niet door, maar een kijkje in de keuken van de totstandkoming van dit gebouw willen we jullie niet onthouden:

Lees meer »

Geen hekken meer bij de Klomp├ębrug

23 Juni


Het werk aan de Marga Klompébrug gaat hard. Het metselwerk en de leuningen zijn klaar en de hekken zijn deze week verwijderd. Bovenop moet nu nog de bestrating en de verlichting worden aangelegd. Dat gaat na de zomervakantie gebeuren. De Marga Klompébrug is dan net zo mooi als haar tweelingbroertje aan de andere kant: de Paardenveldbrug.

Lees meer »

De wondere wereld van Wonderwoods

19 Juni


Nog even en de bouw van ons eigen ‘Bosco verticale’ gaat van start. Donderdag gaf de gemeenteraad groen licht en als het even meezit begint in september de bouw van Wonderwoods. We denken dat de bijzondere groene torens in het Beurskwartier dan in 2024 klaar zijn.

Lees meer »

Bouw fase 1 Smakkelaarspark gestart

8 Juni


Aanstaande woensdag gaat de eerste paal symbolisch de grond in. Maar het voorbereidende werk op het Smakkelaarsveld is al in volle gang. Nu wordt er hard gewerkt aan de overkluizing… Juist, wij wisten ook niet wat dat was. Na uitgebreide uitleg dachten we bij onszelf: “noem het gewoon een tunneltje!”

Als volkomen ontechnische wonderen komen we tot de volgende uitleg. Een overkluizing is een tunnel in de vorm van een rij nietjes. Die komt er om de tram veilig door, langs of onder de bouw te laten rijden. De rails blijven zo (bouw-)puin vrij.

Voordat de tunnel wordt gemaakt moet eerst de basis worden gelegd voor de 3 gebouwen die erboven komen. Daarvoor zijn er afgelopen weekend al 51 heipalen de grond in gegaan. Dat was onmogelijk zonder geluid dus veel mensen in de omgeving hebben er helaas flink overlast van gehad.

Het Smakkelaarsveld wordt straks Smakkelaarspark. Een rustpuntje met groen en water in ons drukke centrum. Maar dat is straks. Nu moeten we nog even doorbijten/-heien… www.smakkelaarspark.nl

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief