Actueel

Na de zomer bouwen we verder aan het Smakkelaarspark

19 Januari


Het Smakkelaarsveld op een druilerige dag in januari. Best een deprimerende bende. Maar we hebben nieuws. Vanaf de zomer van 2022 bouwen we verder aan het Smakkelaarspark en verandert je uitzicht. En in 2025 woon of werk je hier, ontmoet je je vrienden in het park, kun je pootjebaden in de Leidse Rijn of geniet je op het dak van het Kadegebouw van ’t uitzicht.

Lees meer »

Denk mee over de openbare ruimte rondom TivoliVredenburg en Hoog Catharijne

17 Januari


Bewoners van de Hollandse en Vlaamse toren vinden dat hun woonomgeving weinig uitstraling heeft. Ook ervaren bezoekers de straten in de avonduren als verlaten en sociaal onveilig. Daarom gaan TivoliVredenburg, Klépierre (eigenaar Hoog Catharijne) en gemeente Utrecht samen de straten rond het muziekgebouw en Hoog Catharijne aantrekkelijker maken. Je kunt t/m 13 februari 2022 meedenken over het nieuwe ontwerp van de openbare ruimte in de straten.

Lees meer »

Start werkzaamheden in en rond de singel

5 Januari


In de week van 10 januari 2022 starten werkzaamheden in en rond de singel op het stuk tussen Karel V en de Bartholomeusbrug. We gaan in het water aan de kant van de Catharijnesingel de houten beschoeiing en de dekplanken van de aanlegsteiger vervangen. Aan de andere kant, voor het Geertebolwerk, leggen we een nieuwe kanosteiger en zitvlonder aan en verlengen we de bestaande steiger. Dat zijn de laatste werkzaamheden die nog bij het terugbrengen van het water in de singel horen. Op de Catharijnesingel gaan we ter hoogte van de Bartholomeusbrug verder met rioolwerkzaamheden als voorbereiding op de definitieve herinrichting.

Lees meer »

Groen en autovrij Beurskwartier stap dichterbij

3 December


De gemeenteraad van Utrecht heeft op 25 november 2021 ingestemd met het bestemmingsplan voor het Beurskwartier. Daardoor is de komst van een levendig groen nieuw centrumgebied met zo’n 3000 woningen in alle prijsklassen een stuk dichterbij.

Lees meer »

Meld u aan voor de nieuwsbrief